Blog je nedavno startovao, tako da ako imate primjedme ili naiđete na pogreške imajte razumijevanja. Ako neko želi da nas kontaktira može preko facebook stranice Tajne X

    • nedjelja, 28. listopada 2012.

      Ovca rodila psa, naučnici u čudu

      Mladunče koje je došlo na svet u kineskoj pokrajini Šanksi ima njušku, oči i rep baš onakve kakve imaju psi

      U kineskom sela Šanksi desilo se nedavno nešto što je zapanjilo naučnike – naime, prošle godine u ovom je mestu ovca doslovno rodila psa! Na prvi pogled, mladunče koje je rođeno čupavo zaista liči na ovcu, ali kada se malo bolje pogleda ono ima njušku, oči i rep baš onakve kakve imaju psi.
      Farmer Liu Šansi sa čije je farme ova bizarna ovca, nije mogao da veruje svojim očima.
      - Nisam ni znao da je bremenita! Seljaci koji su se zatekli na licu mesta su me pozvali da vidim čudo: kada sam došao, zatekao sam ovcu kako liže tek rođenog psa i nisam mogao da verujem. Sve je izgledalo jako čudno, nikada mi nije palo na pamet da bi ovca mogla na svet da donese psa. Gajim ovce već 20 godina i nikada nisam video ništa slično – dodao je začuđeni farmer.
      Rođena kuca je duga 20 centimetara i prema rečima farmera odlično jede.
      - Moje ovce su dobile novog člana porodice: ko zna, za koju godinu, možda će ih baš on čuvati – dodao je Šansi.
      Naučnici ističu da je ovako nešto moguće isključivo ukrštanjem vrsta.
      - Tako nešto bi se radilo uz konstantni laboratorijski nadzor, i pravo je čudo je kako je mladunče uopšte i preživelo. Postoji dosta sličnih slučajeva, kao što je na primer krava iz Kenije koja je rodila dvoglavo tele. Međutim u ovom slučaju, ni krava ni mladunče nisu preživeli – ističu začuđeni naučnici.

      Telegraf

      0 komentari:

      Objavi komentar

      Upiši e-mail adressu i budi obavješten o novim postovima